Wielkanocne gotowanie w Hotelu Notera
Projekt Dumni z Natury nabiera rozpędu! Właśnie w jego ramach jakiś czas temu udaliśmy się do naszego Partnera – Hotelu Notera Spa w Charzykowach.
A w hotelu? Ugościł nas sam Szef Kuchni Restauracji Las i Woda w Hotelu Notera, członek Poland Culinary Team, reprezentant Polski podczas Culinary Olimpics 2020 Stuttgart – Maciej Hippler.
Czy zatem zajadaliśmy się daniami przyrządzonymi przez Macieja? Otóż nie! W związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi, Maciej przygotował dla naszych zawodników – Jana Mudry, Martina Klabnika i Serhiya Napolova, specjalne zadanie – wspólne gotowanie żurku, tradycyjnego polskiego dania!
Jak poszło naszym zawodnikom? Jakie dania znajdą się na świątecznym stole Szefa Kuchni Macieja Hipplera? Odpowiedzi na te pytania w załączonym materiale. Zapraszamy!
Bardzo dziękujemy Hotelowi Notera za gościnę, a Chojnickiemu Centrum Kultury za pomoc w realizacji nagrania.
Biuro Prasowe MKS „Chojniczanka 1930” SA